مقالات

مناقصات جوشکاری و خدمات جوشکاری

مناقصات جوشکاری و خدمات جوشکاری

جوشکاری :

جوشکاری  یکی از روش‌های ساخت می‌باشد که هدف آن اتصال دائمی مواد مهندسی از قبیل فلز ، سرامیک ،پرایمر ،یکدیگر است؛ و این کار معمولاً از طریق ایجاد حرارت بالا و ذوب ماده و سپس سرد کردن برای ایجاد جوش انجام می‌شود. جوشکاری با روش‌های اتصال دما پایین‌تری مانند لحیم کاری نرم وسخت که در آنها فلز پایه ذوب نمیشوند . تفاوت دارد.

در جوشکاری علاوه بر ذوب فلز پایه، معمولاً از یک ماده به عنوان پرکننده نقطه اتصال (Filler) استفاده می‌شود تا حوضچه ای از مواد مذاب ایجاد گردد که پس از خنک شدن و ایجاد اتصال می‌تواند از فلز یا ماده پایه نیز قوی تر باشد. همچنین ممکن است از فشار در کنار گرما یا به تنهایی برای تولید جوش استفاده گردد. ضمناً در جوشکاری به نوعی محافظ برای حفاظت از فلزات پرکننده یا فلزات ذوب شده در برابر اکسید شدن یا آلودگی نیاز است.

کاربرد جوشکاری :

کاربردهای جوشکاری در صنعت بسیار مهم و تعیین‌کننده است. بسیاری از قطعات ساختمان‌ها، پل‌ها، کشتی‌ها، قطارها و… با فرآیند جوشکاری ساخته می‌شوند. مصارف جوشکاری به این موارد محدود نمی‌شود؛ این پروسه از هواپیماسازی گرفته تا ساخت راکت‌ها کارایی دارد و حتی در صنعت فضانوردی نیز نقش تاثیرگذاری را ایفا می‌کند. بنابراین، همان‌طور که گفته شد، جوشکاری به بهتر شدن زندگی امروزی کمک شایانی کرده است و رد آن را می‌توان در حوزه‌های مختلف مشاهده کرد. فرآیند جوش دادن در حوزه‌های دیگری نظیر خودروسازی، تولید قطعات کامپیوتر، ساخت تجهیزات کشاورزی و وسایل خانه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. تجهیزات حفاری، کوره‌ها، دیگ‌ها، راه آهن و… هم با جوشکاری ساخته شده‌اند. در کل، جوشکاری جزو آن دسته از فرآیندهایی است که از گذشته تا به امروز مصارف متنوعی داشته است. این عملیات پیوست قطعات، حتی در آینده نیز مصارف ویژه‌ای دارد. بسیاری از پایگاه‌های فضایی دائمی قرار است با کمک جوشکاری ایجاد شوند.

برای موفقیت بیشتر و شرکت در بهترین و مطمئن ترین مناقصه ها ، مزایده ها و استعلام ها در این زمینه، شما را به مرکز اطلاعات مناقصات و مزایدات ایران (زنجیره معاملاتی آریاتندر) راهنمایی مینمایم.

انواع جوشکاری :

  • جوشکاری ذوبی : با ایجاد گرما، منجر به اتصال قطعات می‌شود. در این مدل جوشکاری، از فشار استفاده نمی‌شود و منابع ذوبی مختلفی جهت پیوست قطعات مورد استفاده قرار می‌گیرند. ضمنا، در این فرآیند گاهی اوقات ماده پر کننده یا فیلر جوشکاری به کار گرفته می‌شود و برخی مواقع هم نیازی به آن نیست. به‌طورکلی، جوشکاری ذوبی از لحاظ منبع انرژی مصرفی خود به گروه‌های زیر تقسیم می‌شود:

  1. جوشکاری قوسی : در جوشکاری قوسی برای تولید گرما با هدف ذوب و اتصال قطعات از قوس الکتریکی استفاده می‌شود. برای قوس الکتریکی میان الکترود و قطعه نیز یک منبع تغذیه مورد استفاده قرار می‌گیرد، به همین دلیل است که برخی به آن، جوشکاری با قوس الکتریکی یا Arc می‌گویند. علاوه بر این، جوشکاری قوسی انواع مختلفی دارد که از آن‌ها می‌توان به جوشکاری قوسی با گاز محافظ و الکترود تنگستن، جوشکاری قوسی با الکترود دستی روکش‌دار

جوشکاری قوسی با گاز محافظ و الکترود فلزی، جوشکاری هیدروژن، توپودری، قوس کربنی و قوس پلاسما اشاره کرد.

  1. جوشکاری با پرتو الکترونی : جوشکاری با پرتو الکترونی جهت تولید حرارت و پیوند قطعات از پرتوی حاوی الکترون‌های پرسرعت استفاده می‌کند. در زمان ورود الکترون‌ها به داخل ماده، حرارت لازم در سطح آن شکل می‌گیرد که این اتفاق باعث ذوب قطعه شده و گرمای مطلوبی را جهت جوشکاری ایجاد می‌کند. ازآنجایی‌که پرتو الکترونی دارای انرژی زیادی است، جوش‌های زده شده معمولا عمیق و باریک هستند. به‌علاوه از انواع آن می‌توان به جوشکاری با اشعه الکترون، جوشکاری با پرتو الکترونی در خلاء نسبی و شدید اشاره کرد.
  2. جوشکاری اکسی گاز : یکی از کاربردی‌ترین مدل‌های جوشکاری است. این مدل با استفاده از مشعل دستی که با احتراق اکسیژن و استیلن باعث شکل‌گیری شعله آتش می‌شود و میله پر کننده، عملیات جوشکاری را انجام می‌دهد. همچنین، خود جوشکاری اکسی گاز مدل‌های مختلفی دارد که از آن‌ها می‌توان به جوشکاری با گاز پروپان، جوشکاری با گاز و فشار، جوشکاری با اکسیژن هیدروژن، جوشکاری با اکسیژن استیلن و جوشکاری هوا استیلن اشاره کرد.
  3. جوشکاری با پرتو لیزری  : جوشکاری با پرتو لیزری یکی دیگر از مدل‌های جوشکاری ذوبی است که جوش دادن قطعات را با بهره‌گیری از پرتو لیزر انجام می‌دهد. این مدل برای فلزات و پلیمرها کارایی دارد و دقت آن بسیار بالا است. معمولا از این جوشکاری زمانی که تولید زیاد است، استفاده می‌شود.
  • جوشکاری غیر ذوبی : جوشکاری غیرذوبی با کمک فشار و حرارت باعث اتصال مواد به یکدیگر می‌شود و حتی گاهی اوقات نیز از حرارت استفاده نمی‌کند. از فرآیندهای مدل غیرذوبی می‌توان به جوش اصطکاکی، جوش نفوذی و جوش با امواج فراصوت اشاره کرد. جوش اصطکاکی با انرژی مکانیکی یا اصطکاک به تولید گرما می‌پردازد. در کل، در فرآیندهای آن از ذوب شدن مواد خبری نیست و قطعات معمولا بدون حرارت به یکدیگر متصل می‌شوند.

خدمات جوشکاری :

کاربرد جوشکاری محدود به پروژه های بزرگ یا اتصال قطعات بزرگ نمی‌شود، گاهی ممکن است یک صندلی فلزی در منزل شما نیاز به جوشکاری داشته باشد و یا برای کولر آبی که در پشت بام هست نیاز به یک سایه بان فلزی داشته باشید، در چنین مواقعی می توانید بدون رفتن به جوشکاری و بردن وسایل خود به بیرون از منزل از یک جوشکار سیار کمک بگیرید.

انواع خدمات جوشکاری :

  • طراحی و نصب راه پله
  • جوشکاری و ساخت نرده های فلزی
  • ساخت انواع پنجره ها و حفاظ آنها
  • ساخت و تعمیر انواع درب های فلزی
  • ساخت آلاچیق های مدرن و سنتی در منزل و باغ
  • ساخت چهارپایه و نردبان های فلزی
  • نصب و ساخت اسکلت ساختمان
  • تعمیر یا ساخت قفسه های فلزی
  • نصب و جوشکاری حصارهای حیاط برای ایجاد امنیی
  • اخت پل فلزی برای پارکینگ هایی که روی جوی آب هستند
  • …………

انواع جوشکاری ها در کدام محل انجام میشوند :

  • جوشکاری آرگون در منزل : در جوشکاری آرگون برای اتصال صفحات آلومینیومی، چدنی و مسی که ضخیم نیستند بسیار استفاده می شود، در این روش جوشکاری از سیم جوش به جای الکترود استفاده می شود.
  • جوشکاری co2 در محل : از یک گاز محافظ مانند دی اکسید کربن برای جوشکاری استفاده می شود. هزینه این روش نسبت به جوشکاری آرگون ارزانتر است و جرقه کمتری تولید می کند.
  • جوشکاری برق در محل : این روش خود به سه قسمت تقسیم می شود، جوشکاری مقاومتی، جوشکاری قوسی و لحیم کاری . جوشکاری مقاومتی که شامل جوشکاری لب به لب و فلش بات است و جوشکاری قوسی شامل جوشکاری هیدروژن، جوشکاری قوس کربن و … است. لازم به ذکر است جوشکاری مقاومتی قیمت نسبتا بالایی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *